Hoe verzorg ik mijn haar in de zomer?!

Heerlijk! De zomer staat weer voor de deur. Ga je naar een zonnig land met vakantie?

Of ga je dit jaar hier van het mooie weer genieten? Hoe dan ook, een heerlijk vooruitzicht. De zon is voor ons haar net zo belastend als voor onze huid. UV straling zorgt ervoor dat onze haarkleur sneller terugloopt, zout en chloor onttrekt vocht uit ons haar waardoor het uitdroogt.

Wij geven je een aantal tips waardoor jij onbezorgd van je vakantie kunt genieten en je geen zorgen hoeft te maken over je haar(kleur).

 

De zon:
De zon is misschien wel de grootste boosdoener. Je haar droogt sneller uit en je haarkleur loopt terug. We gebruiken allemaal beschermende producten voor onze huid. Maar gebruik jij ze ook voor je haar?

Gebruik gedurende de zomer een shampoo en conditioner met uv-filter. Deze beschermen je natuurlijke en geverfde haarkleur tegen verkleuren.
Wij hebben een uitgebreid assortiment verzorgingsproducten van KMS en Goldwell die je haar beschermen gedurende de zomerperiode.

 

Het zwembad & de zee:
Lekker op je vakantiebestemming een heerlijke duik in het zwembad of in de zee... heerlijk toch?

N-Joy Kappers | Zomertips

Maar chloor en zoutwater zijn ontzettend slecht voor je haar. Breng voor het zwemmen een beschermend product aan zoals KMS Moistrepair leave-in conditioner, deze verzorgende spray beschermt je haar tegen chloor en zoutwater. Heb je geen verzorgend product bij de hand? Maak dan je haar nat voordat je gaat zwemmen, hierdoor zal het minder chloor- en zoutwater opzuigen.
Spoel je haar na het zwemmen meteen uit, ook dit voorkomt uitdroging.
Heb je een heerlijke dag strand of zwembad gehad? Gebruik dan altijd een voedende conditioner of masker om de vochtbalans te herstellen.

Tip voor de kids:

Kies voor een verzorgende leave-in conditioner, deze is makkelijk aan te brengen na het wassen en scheelt een hoop ellende met het borstelen van het haar.

 

Help! Mijn haar is groen!
Misschien is het je al eens overkomen, je bent met vakantie, maar na verloop van tijd worden je lengtes ineens groen, help wat nu?! Veel mensen denken dat dit veroorzaakt wordt door chloor, maar dat klopt niet! De groene gloed komt door de koperen leidingen en algenbestrijders waar koper in verwerkt zit. Zijn je lengtes poreus, dan gaan de koperdeeltjes oxideren in jouw haar, met als gevolg groene lengtes. Het probleem is heel eenvoudig op te lossen. Met een conditioner, bij voorkeur met uv-filter kun je dit probleem voorkomen.

 

Reisverpakkingen:
Wij hebben een uitgebreid assortiment producten, geschikt voor de zomer en in reisverpakkingsformaat. Tevens zijn de meeste producten ook geschikt om mee te nemen in je handbagage (max. 100ml per verpakking). De belangrijkste “must have” producten voor de zomer zijn:
Shampoo (met uv-filter)
Conditioner of masker (met uv-filter)
Leave-in conditioner
Olie (voor gekruld haar)
Droogshampoo*

*ziet jouw haar er na een dag strand vet uit en heb je geen zin of tijd om het te wassen? Gebruik dan een droogshampoo en het ziet er weer fris uit.

Voor meer informatie kun je bij een van onze stylisten terecht.

 

Weer thuis / Colorance:
Is je haar ondanks alle adviezen toch droog en onhandelbaar geworden tijdens de zomerperiode? Kom dan langs voor een herstelbehandeling met Bondpro+.
Jouw haar zal meteen als nieuw aanvoelen.

Is je kleur teruggelopen, maar valt de uitgroei nog mee?
Maak dan een afspraak voor een Colorance, en je haarkleur is weer perfect!

 

Last but no least:
Gebruik beslist geen blondspray, zomerblond of producten die daarop lijken, het komt je haarkwaliteit niet ten goede!