Help! Mijn krullen pluizen

Veel mensen zullen jaloers zijn op jouw krullen. Maar jij weet wel beter...

Krullend haar kan ontzettend lastig zijn! De ene dag valt je haar helemaal leuk, en de volgende dag is het helemaal niks.

 

Help! Hoe verzorg ik krullend haar?

Voer jij ook iedere ochtend een gevecht met jouw haar? Heb je last van droog, pluizig, dof, weerbarstig of onhandelbaar haar?
Het verzorgen en stylen van gekruld haar kan heel lastig zijn. Wij hebben de do’s & dont’s voor je verzameld waardoor het geen gevecht meer hoeft te zijn.

 

Mijn haar pluist! Hoe kan dat?

Één haar is grotendeels opgebouwd uit proteïne (z.g.n. keratine) en vocht. De proteïne zorgt ervoor dat je haar sterk en elastisch is. Als het haar keratine verliest wordt het zwakker, en lastiger hanteerbaar.

Help! Hoe verzorg ik mijn krullen? | N-Joy Kappers

Pluizend haar word veroorzaakt doordat het “probeert” te krullen. Door het gebrek aan vocht (hydratatie) gaat het pluizen. Met andere woorden: Jouw haar heeft vocht nodig, (heel veel vocht)!

 

Do's & Dont's krullend haar:

 

Shampoo
De belangrijkste stap is de verzorging. Was je haar met een zeer hydraterende shampoo zoals de Tamefrizz shampoo. Vermijd sulfaten in shampoo’s. Deze reinigen op een zeer agressieve manier je haar en hoofdhuid waardoor alle natuurlijke oliën uit je haar woeden verwijderd.

 

Conditioner
Conditioner zou je nieuwe beste vriend moeten worden! Door alleen shampoo te gebruiken krijgt je haar niet de voeding die het zou moeten krijgen. Ben je niet iedere keer in de gelegenheid om je haar te verzorgen zoals het zou moeten?
Gebruik dan een leave-in conditioner zoals de Moistrepair Revival crème.

Tamefrizz verkrijgbaar bij N-Joy Kappers
  • Tamefrizz Shampoo: Verbeterd handelbaarheid, biedt tot 100% pluisreductie*
  • Tamefrizz Conditioner: Verminderd pluis al na één keerwassen en maakt het haar handelbaar.
  • Tamefrizz Reconstructor: Verlevendigt en verzacht zelfs het meest extreem beschadigde haar, hydraterend om pluis te controleren.
  • Tamefrizz De-Frizz-Oil: Controleert pluis en vocht tot 3 dagen, verzacht het haaroppervlak.

*Bij gebruik van het 3-stappenplan Start. Style. Finish. van Tamefrizz

 

Na het wassen
Wikkel je natte haren na het wassen in een handdoek of droog het af door te deppen. Ga beslist niet wrijwen! Jouw haar zal alleen maar sneller gaan pluizen.

 

Stylingproducten
Vermijd (styling)producten met een te hoog alcohol percentage. Dit zal je haar alleen maar verder uitdrogen. Gebruik in plaats daarvan producten die geschikt zijn voor krullend haar. Deze zullen ervoor zorgen dat je krul handelbaarder word, of mooi gaat bundelen.

 

Stylingtools
Gebruik geen stylingtools zonder een product dat jouw haar tegen de hitte beschermd.

 

Gebruik jouw handen
Probeer eens met je handen te werken bij het stylen van jouw haar. Uiteindelijk wil je dat jouw krullen mooi gaan bundelen, met een borstel trek je ze juist uit elkaar.

 

Geslapen
Heb je er een nacht op geslapen, en last van pluis? Gebruik dan een natuurlijke olie, en vermijd synthetische oliën, deze zullen jouw haar alleen verzwaren. Wij zijn helemaal enthousiast over Elixir, van Goldwell. Dit is een natuurlijke arganolie, rijk aan vitamine E en onverzadigde vetzuren.

 

Bondpro+
Is je haar extreem belast door chemische behandelingen zoals verven, blonderen, of misschien wel door de vakantie zon? Kom dan langs voor een herstelbehamdeling met Bondpro+. Jouw haar zal weer als nieuw aanvoelen.

 

Keratinebehandeling
Wil je langdurig verlost zijn van pluizend haar? Dan is een keratinebehandeling misschien wat voor jou. Tijdens deze behandeling brengen wij de keratine diep in je haar aan, lees hier meer...