10 tips voor het (beter) föhnen van je haar

Hoe föhn ik mijn haar, zonder dat ik er veel werk aan heb, maar het toch lang goed blijft zitten?

Wij geven je 10 tips, waarmee jij makkelijker jouw haar in model kan brengen, en het lijkt alsof je elke dag bij de kapper bent geweest.

10 tips voor het föhnen van je haar | N-Joy Kappers

Kam of borstel je haar meteen in model!
Was je haar, en maak het handdoekdroog. Kam of borstel je haar meteen in model! Let er ook goed op dat je het vanaf de hoofdhuid de juiste kant op kamt. Doe je dit niet meteen na het wassen van je haar, begint het al verkeerd met opdrogen, waardoor het moeilijker is om nog van richting te veranderen.

 

Wil je veel volume?
Let er dan op dat je het haar niet strak langs je hoofd kamt, maar duw het juist een beetje terug met de kam, of maak met je vingertoppen een draaiende beweging over je hoofdhuid, zodat er al wat meer body in komt.

 

Niet met kletsnat haar föhnen
Begin niet meteen met föhnen, maar laat je haar na het uitvoeren van bovenstaande tips eerst voor 60 - 70% aan de lucht drogen. Ten eerste ben je veel minder lang bezig met het föhnen van je haar, ten tweede is het minder belastend voor je haar.

 

Productkeuze
Er zijn tegenwoordig talloze producten die het föhnen makkelijker maken. Het kiezen van de juiste versteviging is afhankelijk van de look waarvoor je wilt gaan, en je haartype.

Heb je bijvoorbeeld fijn haar? Kies dan voor een minder zwaar product zoals de Addpower Thickening spray, die je haar voelbaar voller maakt, maar niet verzwaard. Heb je normaal of dik haar, en wil je ultiem volume, met maximale houdbaarheid? Kies dan voor de Addvolume Styling Foam.
Zeker bij langere lengtes, of kwetsbaar haar, let er altijd op dat je een product met hittebescherming gebruikt! Heb je een korte coupe? En zit het altijd zo “netjes”? Probeer het eens met een paste te föhnen, zoals de Hairplay Molding Paste.

 

Zorg ervoor dat je haar droog is!
Je hebt weinig tijd, je wilt even opschieten en je denkt: het is wel goed zo... Hoeveel volume jij ook in je haar föhnt, als het niet helemaal droog is, heb je het allemaal voor niks gedaan! Het zal net zo snel weer instorten. Zorg er dus voor dat je haar echt helemaal droog is!

 

Haast en toch veel volume?
Begin om je haar ondersteboven te drogen. De zwaartekracht doet de rest. Door ondersteboven jouw haar te drogen, zorg je op een makkelijke en snelle manier voor lekker veel volume.
Extra tip: Je kan het haar op deze manier ook beginnen te drogen, en als het voor 80% droog is, begin dan met een borstel te föhnen. Zo verkort je de tijd dat je boven je macht hoeft te werken.

 

Afdelen van je haar...
Misschien is het jou weleens opgevallen, dat ook wij veel met klemmen werken. Wil je een resultaat waarbij je haar zo lang hoe mogelijk goed blijft zitten? Werk dan netjes! Zeker bij halflange tot lange lengtes, is het afdelen van je haar zeer belangrijk.
Bijkomend voordeel: je nog te föhnen haren hangen niet op de reeds geföhnde haren, waardoor ze weer vochtig worden.

 

Cool down
Ben je helemaal klaar en heb je eindelijk de look die je wilt? Blijf dan nog even van je haar af of föhn het nog even op de koude stand na. Je kapsel zal langer in model blijven zitten.

 

Zorg voor de juiste borstel!
Gebruik een fohnborstel van het juiste formaat. Is je haar langer dan kinlengte? Gebruik een ronde borstel van minstens 5 cm doorsnede.

 

Laat de föhnmond zitten
De föhnmond zit er niet voor de sier op! Gebruik deze dan ook. Dit is belangrijk om de luchtstroom te kunnen controleren.

 

Lukt het dan nog niet?
Lukt het je ondanks deze tip's nog niet om het gewenste resultaat te behalen?
Gebruik eens een shampoo zonder synthetische siliconen, deze verzwaren je haar alleen maar. Addpower of Addvolume shampoo zijn uitstekende shampoo’s om je haar voor te bereiden op het föhnen.

Highlights geven je haar een vollere uitstraling. Door de lichtere gedeeltes krijgt je haarkleur optisch meer diepte.

Fijn of slap haar? Door een graduatie krijgt je haar meer luchtigheid en volume.

Laat je adviseren door onze stylisten, wat voor jouw haar de makkelijkste manier is